Pulpety w sosie z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę posiekać i zeszklić w rondlu na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pokrojone pieczarki. Podsmażyć. Jarmuż umyć i pozbawić najgrubszych nerwów, posiekać i dodać do pieczarek. Podlać wodą, zagotować.
Mięso zmielić w maszynce razem z namoczoną i odciśnięta bułką oraz czosnkiem i cebulą. Doprawić solą, pieprzem i papryką w proszku. Z mięsa formować pulpety, obtaczać w mące, obsmażyć na rozgrzanym tłuszczy i przełożyć do sosu. Gotować całość około 10 minut. Doprawić sos do smaku. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 1/3 szklanki wody i wlać do sosu, zagotować. Podawać z kaszą, smacznego :)
Komentarze