Pulpety z dorsza.

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybkie rybne danie

  • 15 min

Składniki:

  • 1 kg dorsz filet
    1 jajko
    sól
    1 cebula
    natka pietruszki
    do smaku:
    kolendra, imbir, tymianek, chilli
    bułka tarta
    olej do głębokiego smażenia

Pulpety z dorsza. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 kg dorsza zalać gorącą osoloną wodą ,zagotować. Rybę wyjąć z wody na sito, usunąć ości i skórę. Samo czyste mięso podusić widelcem i do masy dodać 1 jajko,sól,1 cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę, natkę pietruszki ,kolendrę, imbir, tymianek i chilii. Uformować pulpety, panierować w bułce tartej i usmażyć w frytkownicy.

Komentarze

Podobne przepisy