Pulpety z mintaja

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Te pyszne klopsiki są lekkostrawne, a zarazem bardzo pożywne. Mają oryginalny smak i ładniewyglądają na stole.

Składniki:

  • ● 2 kostki bulionowe
    ● 25 dag filetów z mintaja
    ● 30 dag boczku
    ● cebula
    ● 5 łyżek bułki tartej
    ● 2 żółtka
    ● łyżka mąki ziemniaczanej
    ● 2 łyżki mąki pszennej
    ● 3 łyżki oliwy
    ● pieprz
    ● sól

Pulpety z mintaja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z mintaja myjemy
    i osuszamy papierowym
    ręcznikiem kuchennym.
    Cebulę obieramy. Filety,
    boczek i cebulę mielimy
    w maszynce do mięsa. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • 2. Do zmielonej masy wsypujemy
    bułkę tartą. Dodajemy
    żółtka, wsypujemy
    mąki pszenną i ziemniaczaną.
    Mieszamy i formujemy
    niewielkie pulpety.
  • 3. Kostki rosołowe rozpuszczamy
    w litrze wrzącej
    wody, zagotowujemy.
    Pulpety wkładamy porcjami
    do bulionu i gotujemy
    ok. 3 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy