Pulpety z mozarellą w pestkach słonecznika

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Do pulpecików można dodać dowolny żółty ser, w tym celu należy go zetrzeć i uformować z niego małe serowe kule.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso mielone, np. wołowo- wieprzowe
    500 g pomidory suszone
    100 g natki pietruszki
    kulki mozzarelli
    2 pomidory pokrojone w kostkę
    1 szt.mała cebula
    1 szt.Rama do smażenia
    chili,sól, pieprz
    pestki słonecznika
    bułka tarta

Pulpety z mozarellą w pestkach słonecznika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pulpety 1. Posiekaj drobno natkę pietruszki i suszone pomidory. Cebulę i chilli pokrój w drobną kosteczkę.
    2.Do mięsa mielonego dodaj przyprawy i posiekaną natkę pietruszki, suszone pomidory, dokładnie wymieszaj.
    3.Kulkę mozzarelli obtocz szczelnie mięsem, formując małe klopsiki.Obtocz w bułce tartej z pestkami słonecznika i smaż na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy