Pulpety zapiekane z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lekki obiad

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mięsa mielonego
    garść oliwek, u mnie kalamata
    1 łyżeczka musztardy francuskiej
    1/2 cebuli
    1 jajko
    jarzynka, czubryca czerwona, słodka papryka
    1 łyżeczka sosu chili
    1 łyżka maggi
    400 g ziemniaków
    400 g kalafiora
    150 g szparagów

Pulpety zapiekane z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszać z posiekaną cebulą i oliwkami, dodać przyprawy i dokładnie wyrobić. Uformować 6 pulpetów. Ułożyć na naczyniu do zapiekania. Ziemniaki oczyścić, pokroić na ćwiartki, kalafiora podzielić na różyczki, szparagi pokroić. Warzywa ułożyć między pulpetami, posypać jarzynką i słodką papryką. Przykryć i zapiekać około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy