Pure dyniowo-bananowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo pożywne pure, które możemy jadać na pierwsze czy drugie śniadanie. To wspaniały dodatek do ciast, słodkich potraw jak również wartościowy posiłek dla najmłodszych.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duży banan
    200 g dyni bez skórki

Pure dyniowo-bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię kroimy na mniejsze kawałki. Pieczemy w 180 stopniach około 15- 20 minut.
  • 2. Banana kroimy w grube plastry. Dodajemy do dyni i miksujemy.
  • 3. Pure samo w sobie ma delikatnie słodki smak, nie należy go niczym już doprawiać.
  • 4. Dynię możemy również ugotować na parze. Pure będzie miało wtedy rzadszą konsystencję.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy