PURE Z KALAFIORA Z IMBIREM

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pure z kalafiora.Smaczne i szybkie w wykonaniu.Fajny dodatek do mięs, albo do obiadu.Dodatek świeżego imbiru daje ostrość i cudowny smak.

  • 30 min

Składniki:


  • dowolna ilość różyczek kalafiora
    kawałek świeżego korzenia imbiru
    łyżeczka gałki muszkatołowej
    sól
    świeżo zmielony czarny pieprz
    5 łyżek mleka
    100 ml śmietany
    łyżka masła

Pure z kalafiora z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kalafior 1. Kalafiora umyłam.
    Odkroiłam parę różyczek.
  • kalafior gotowany 2. Ugotowałam je w osolonej wodzie.
  • kalafior ugotowany 3. Odlałam wodę i przez chwilę odparowałam.
    Podsmażyłam go przez około 3-4 minuty na maśle.
  • kalafior imbir 4. Dodałam starty imbir.
  • pure 5.
    Następnie wlałam mleko, śmietanę, gałkę muszkatołową, sól i pieprz.
    Wszystko zmiksowałam na gładką masę blenderem.
  • pure z kalafiora 6.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy