Puree dyniowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam po prosty przepis na domowe puree dyniowe.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg dynia piżmowa lub inna

Puree dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię myjemy i kroimy w kawałki. Wyjmujemy łyżką pestki. Miąższ dyni wraz ze skórką wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy przykrywką i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez ok. 50 minut w temperaturze 200 stopni-do miękkości. Wystudzoną dynię wyjmujemy ze skórki łyżką i blendujemy na mus. Przechowujemy w słoiku w lodówce do tygodnia. Możemy również zapasteryzować ok. 15 min w słoikach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy