Puree z dyni

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Teraz jest najlepszy czas na zrobienie puree z dyni. Ja zrobiłam więcej i zamroziłam małe porcje. Będą jak znalazł na moje kulinarne szaleństwa :)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża dynia, lub kilka małych

Puree z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Puree z dyni 1. Dynię umyć i pokroić. Wykroić środki z pestkami. Pestki możecie ususzyć.
    Części dyni, ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Puree z dyni 2. U mnie, wyszły dwie blaszki z piekarnika.
    Tak przygotowaną dynię, wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni
    i piec 40-45 minut. Do miękkości.
    Upieczoną dynię, wystudzić. Obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki.
    Tak przygotowaną dynię, zblendować na gładką masę. Puree gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy