Puree z pieczonej dyni - do ciast, zup

0 (0 ocen)

  • 55 min

Wspaniała baza do deserów, dań wytrawnych.

  • 55 min

Składniki:

  • 3 kg dyni hokkaido
    4 łyżki masła

Puree z pieczonej dyni - do ciast, zup - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię kroimy na ćwiartki, wybieramy łyżką nasiona i układamy w naczyniu żaroodpornym miąższem do góry. Na każdy kawałek kładziemy łyżkę masła i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez czterdzieści minut.

    Termoobieg, grzanie z dołu.

    Następnie wyciągamy dynię i pozostawiamy do ostudzenia.

    Miąższ wyciągamy łyżką i przekładamy do miski. Miksujemy na gładką masę.

    Zużywamy od razu lub mrozimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy