Puree z pietruszki i ciecierzycy

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Puree z selera i ciecierzycy.
Jedno z moich ulubionych dodatków do obiadu. Polecam

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Średniej wielkości seler

    Średniej wielkości pietruszka

    Pół słoik gotowanej ciecierzycy

    Duża łyżka masła

    Pietruszka zielona według uznania

Puree z pietruszki i ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler oraz pietruszkę obieramy myjemy kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości.

    Ugotowane i miękkie warzywa odcedzamy.

    Ciecierzycę opłukać i osuszyć.

    Do garnka z warzywami dodajemy resztę składników i miksujemy na gładką masę.

    Doprawić solą i pieprzem.

    Podawać z ulubionymi dodatkami.

    SMACZNEGO.

Komentarze

Podobne przepisy