Puree ziemniaczane z musztardą francuką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Puree ziemniaczane z ziarnami gorczycy to wspaniały dodatek do dań mięsnych i podrobów. Kilka prostych składników tworzy wyjątkowy smak.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ziemniaki - 1kg
    Masło - 1 łyżka
    Mleko - 5 łyżek
    Musztarda francuska - 3 łyżki
    Sól

Puree ziemniaczane z musztardą francuką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki odcedzamy i ugniatamy dokładnie tłuczkiem. Mleko z masłem podgrzewamy i wlewamy do gorących ziemniaków. Dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy. Ewentualnie doprawiamy solą do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy