1.1) Mąkę z margaryną siekamy posiekać nożem, dodać cukier,jajka,śmietanę oraz proszek.Wyrobić ciasto, włożyć do lodówki na 1 godz.
2) Do miski wlewany jogurt,dodajemy cukier ,cukier waniliowy, porzeczki, budynie, mleko w proszku, jajka,kandyzowaną skórę i wszystko dokładnie mieszamy.
3) Białka ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy wiórki i delikatnie mieszamy.
4) Ciasto rozwałkować i włożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą blaszki(22x27) podciągamy boki. Nakuwany widelcemi smarujemy dżemem truskawkowym. Na dżem wylewamy mase, układamy biszkopty i pieczemy 40 min. Na ciastko wylewany pianę i pieczemy na złoty kolor ( około 15 min).Odstawianmy do lodówki na 4 godz.
Komentarze