Puszysta pianka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ta potrawa jest szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna i tania.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 mleko skondensowane
    2 galaretki truskawkowe i 1 szmaragdowa
    jagody
    biszkopty

Puszysta pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dwie galaretki truskawkowe rozpuścić w 1.5litra wody. Galaretkę szmaragdową rozpuścić w 2 szklankach wody. Biszkoptami wyłożyć dno tortownicy. Mleko miksować aż powstanie piana, cały czas miksując dolewać tężejącą galaretkę truskawkową, przelać do tortownicy i odstawić do zastygnięcia. Kiedy będzie już ścisłe wyjąć w lodówki posypać jagodami i polać galaretką szmaragdową. Wstawić do lodówki aby górna część stężała.

Porady

Można dodać różne smaki galaretek oraz różne owoce do dekoracji.

Komentarze

Podobne przepisy