Puszysta szarlotka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis dostałam od cioci. Jest bardzo szybka w przygotowaniu i każdemu zawsze się udaje.

  • 60 min

Składniki:

  • - 1 kostka margaryny
    - 3/4 szkl. cukru
    - cukier waniliowy
    -5 jajek
    - 2,5 szkl. mąki
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 1/3 szkl. gęstej śmietany
    - 3 duże jabłka
    - cynamon
    - cukier puder

Puszysta szarlotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzyj z cukrami, dodawaj po jednym jajku, śmietanę i dalej ucieraj.
  • 2. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj do masy. Dokładnie połącz składniki. Wyłóż na wyścieloną papierem do pieczenia tortownicę. Na wierzch ułóż obrane, pokrojone w cząstki jabłka i posyp cynamonem.
  • 3. Piecz 55 min. w temp. 165st. Po wystygnięciu oprósz cukrem pudrem.

Porady

Zamiast jabłek można użyć innych sezonowych owoców.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy