Naleśnik z pieczarkami i szynką

0 (0 ocen)

  • 30 min

To smaczne i niedrogie danie

  • 30 min

Składniki:

  • 4 pieczarki
    4-6 plasterków szynki
    1 cebula
    50g startego sera
    1 i 3/4 szklanki mąki
    2 szklanki mleka
    2 jajka
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka tymianku
    masło do smażenia.

Naleśnik z pieczarkami i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki, cebulę oczyść i pokrój na mniejsze części. Szynkę pokrój na paseczki. Na patelni roztop niewielką ilość masła i podsmaż warzywa z szynką. Do miski wlej mleko, wsyp mąkę, sól, pieprz, tymianek, paprykę oraz dodaj żółtka. Wymieszaj dokładnie składniki. Wsyp ser. Białka ubij na sztywno, dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Na patelni zostaw porcję pieczarek z szynką i wlej odpowiednią ilość ciasta. Smaż z dwóch stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy