Puszysty sernik na zimno z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Puszysty, smaczny i delikatny sernik na zimno. Palce lizać!

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 400 g twarogu
    200 g śmietany
    duża puszka brzoskwini
    0,5 l syropu z brzoskwini
    25 g żelatyny
    pół puszki mleka słodzonego
    rodzynki

Puszysty sernik na zimno z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuść w gorącym syropie z brzoskwini. Ubij mikserem twaróg z mlekiem słodzonym i śmietaną na puszystą masę. Brzoskwinię pokrój w kostkę. Pozostaw kilka do dekoracji.
  • 2. Do twarogowej masy dodaj pokrojone brzoskwinie, rodzynki (wcześniej namoczone w gorącej wodzie), syrop z żelatyną i wszystko dokładnie wymieszaj. Wylej do tortownicy lub foremek, wysmarowane masłem. Odstaw do lodówki na ok. 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy