Pychotka

0 (0 ocen)

Jest naprawdę wyśmienita :)

Składniki:

  • Forma 24x36

    CIASTO:
    1/2 kg mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    15 dag cukru pudru
    4 żółtka
    1/2 szkl śmietany
    1 margaryna

    MASA:
    1/2 l mleka
    2 budynie waniliowe
    margaryna

    DODATKOWO:
    słoiczek powideł śliwkowych

    POLEWA:
    2 łyzki cukru pudru
    2 łyżki kakao
    1 łyzka margaryny
    2 łyzki wody

Pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników wyrobić kruche ciasto i podzielić na dwie części.
    Wyłożyć do formy.
    Białka ubić na sztywną pianę. Oba ciasta posmarować powidłami i wyłozyć pianę z białek. Piec osobno po ok 30 min.
  • 2. Z podanych składników ugotować budyń. Po wystudzeniu utrzeć z margaryną na puch, dodając do smaku cukier puder.Podzielić na dwie części.

    POLEWA:
    Połączyć podane składniki, podgrzać, NIE GOTOWAĆ.
  • 3. PRZEŁOŻENIE:-
    ciasto-masa-ciasto-masa-polewa czekoladowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy