Pychotka Agi

0 (0 ocen)

  • 20 min

byłyśmy z siostrą na małej kawce.. w drogiej kawiarniii ..oczywiście do kawki musowo ciasteczko.. było bardzo pyszne.. na jego podstawie Agusia ...wymyśliła łatwiejszą wersję.. równie pyszną.:)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 1/2 gotowe ciasta francuskie
    600 ml śmietany 30 %
    2 łyżeczki żelatyny
    2 łyżki cukru pudru
    1 opakowanie biszkoptów
    dowolny dżem- może być truskawkowy ,ja dodaje malinowy

Pychotka agi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -ciasto francuskie rozwijamy na blachę i wstawiamy do rozgrzanego do 200 stopni C piekarnika na ok 20 minut . wierzch ciasta ma być zarumieniony i kruchy. postępujemy tak samo z 2 ciastem.
  • 2. gdy już trochę 1 ciasto przestygnie odcinamy nożem wierzch . Spód smarujemy dżemem . na to wykładamy biszkopty. Ubijamy śmietanę z żelatyną Na biszkopty wykładamy pół porcji ubitej śmietany , a na śmietanę kruszymy wierzch ciasta francuskiego. potem znowu ubita śmietana, i znów kruszymy tą połówkę ciasta. Wstawiamy Do LODÓWKI !!!!

Porady

.należy je przechowywać w lodówce najlepiej w szklanej formie , gdyż szybko pochłania zapach blaszanej formy. ciasto jest naprawdę wyśmielite !! polecam nawet tym co pieczenie nie idzie łatwo!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy