pychotka z orzechami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Taki pyszny,ze moglabym zjesc caly.....polecam..

  • 60 min

Składniki:

  • Placek pierwszy
    5 bialek
    Niecala szklanka cukru
    1 lyzka miodu
    25 dkg orzechow
    Po lyzce maki pszennej i ziemniaczanej
    1 lyzka proszku do pieczenia
    1 lyzka bulki tartej
    Placek drugi
    7 jajek
    Niecala szklanka cukru
    1 lyzka octu
    5lyzek maki
    2 lyzki kakao
    1 lyzeczka proszku do pieczenia
    Masa
    5 zoltek
    Szklanka cukru
    2 lyzki maki ziemniaczanej
    1 1/4 szklanki mleka
    Cukier waniliowy
    Maslo
    Polewa
    Pol szklanki mleka
    5 lyzek cukru
    5 lyzek kakao
    Ponadto
    Tluszcz do blachy

Pychotka z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Placek pierwszy,ubijamy bialka z cukrem,dodajemy po kolei skladniki za kazdym razem dokladnie mieszac i wlewamy na blache natluszczona,pieczemy25 minut w temp.180 stopni.
    Placek drugi,ubijamy piane z bialek,dodajemy cukier nadal ubijamy,nastepnie dajemy zoltka wczesniej wymieszane z octem,nastepnie make wymieszana z proszkiem i kakao,delikatnie mieszamy wlewamy na blache natluszczona,pieczemy 30 minut,w temp.200 stopni,po upieczeniu gdy wystygnie przekrawamy na pol.
    Masa,zoltka ucieramy z cukrem oraz maka,mleko zagotowujemy z cukrem waniliowym i zalewamy goracym zoltka,gotujemy jak budyn,po ostygnieciu mieszamy z maslem,dzielimy na pol,do jednej dodajemy kakao i mieszamy.Polewa,mleko zagotowujemy z cukrem,dodajemy kakao i gotujemy az zgestnieje,smarujemy placek.Przelozenie placka
    Placek ciemny
    Masa jasna
    Placek pierwszy
    Masa ciemna
    Placek ciemny
    Polewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy