Pyszna ogórkowa z mięsem gulaszowym

0 (0 ocen)

Delikatne mięsko i domowy przecier ogórkowy, uwielbiam taka ogórkową. Do tego zaciągnięta śmietanką. Pycha!

Składniki:

  • 500 g mięsa gulaszowego
    1 marchew
    4 ziemniaki
    300 g domowego przecieru ogórkowego
    170 g śmietany 18%
    2,5 litra bulionu
    Sól
    Pieprz
    Ziele angielskie
    Liść laurowy
    1 łyżka Vegety

Pyszna ogórkowa z mięsem gulaszowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso gulaszowe zalewamy bulionem. Ja użyłam przygotowanego wcześniej (z gotowanego kurczaka i warzyw). Dodajemy Vegetę, ziele angielskie i liść laurowy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Ziemniaki obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Warzywa dokładamy do gotującego się mięsa. Po 30 minutach dokładamy przecier ogórkowy, doprawiamy solą, pieprzem. Gotujemy do miękkości. Na końcu zaciągamy śmietanką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy