Pieczeń z szynki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Minimum prcy minimum przypraw a smak niesamowity. Polecam na niedzielny obiad.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1,20 kg mięsa od szynki
    10 dag słoniny
    5 ząbków czosnku
    sół, pieprz, słodka i ostra papryka w proszku

Pieczeń z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczeń z szynki 1. Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć solą, popieprzyć. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na parę godzin do lodówki.Słoninę pokroić w słupki, czosnek obrać. Następnie w mięsie zrobić szpiczastym nożem głębokie nacięcia. Włożyć do nich na przemian słupki słoniny i czosnek. Mieso natrzeć paprykami, jesli jest potrzeba, związać. Obsmażyć na patelni, przełożyć do brytfanny lub naczynia żaroodpornego, przykryć i wstawić do nagrzanego do 270*C piekarnika, włączyć termoobieg i piec przez 1 godz. Następnie odkryć i piec dalsze 20 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy