1.Robimy ciasto. Wszystkie składniki łączymy razem i zagniatamy elastyczne ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia około 45 minut pod przykryciem, w ciepłe miejsce. Jedną cebulę kroimy w piórka i szklimy na oleju, następnie dodajemy pieczarki i dusimy razem aż woda odparuje. Drugą cebulę kroimy w piórka, paprykę w paseczki a kiełbasę i ogórki w plasterki oraz ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kiedy ciasto jeszcze rośnie przygotować możemy sos. Wszystkie składniki połączyć razem do uzyskania tzw: papki, jej konsystencja ma być rzadsza niż przecier pomidorowy.
Kiedy cisto ładnie wyrośnie, wałkujemy i wkładamy na blaszkę, nasmarowaną olejem, następnie cisto smarujemy sosem i nakładamy składniki, a na samym końcu posypujemy startym serem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy pizzę na około 25 minut. Smacznego
Porady
Pizzę można podawać z ketchupem i sosem czosnkowym.
Komentarze