Pyszna ryba po japońsku

0 (0 ocen)

Jest to przepyszne danie dla smakoszy (i nie tylko) ryb.

Składniki:

  • - 1 kg filetów,
    - 4 cebule pokrojone w kostkę,
    - 1 słoik ogórków konserwowych,
    - 1 słoik papryki marynowanej,
    - sól,
    - przyprawa uniwersalna,
    - olej.

    Ciasto:
    - 1 szklanka mąki,
    - 0,5 szklanki wody,
    - 1 jajko.

    Zalewa:
    - 2 szklanki wody,
    - 0,5 szklanki oleju,
    - 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego,
    - 4 łyżeczki ketchup'u,
    - 3 łyżki octu,
    - 2 łyżki cukru,
    do smaku:
    - ziele angielskie,
    - liść laurowy
    - ziarnka pieprzu,
    - sól.

Pyszna ryba po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet obsypać solą i przyprawą uniwersalną.
  • 2. Rybę obtoczyć ciastem i upiec na oleju.
  • 3. Zagotować zalewę.
  • 4. Przekładać rybę cebulą pokrojoną w kostkę, ogórkami konserwowymi oraz papryczką marynowaną. Zalać wszystko zalewą.

Porady

Nie należy przesadzać z solą, ponieważ łatwo przesolić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy