Surówka z kapustą pekińską i rzodkiewkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo szybki i bardzo pyszny dodatek do niedzielnego obiadu ale także do burgerów itp.

  • 20 min

Składniki:

  • kapusta pekińska,
    4 rzodkiewki,
    1 marchew,
    łyżka posiekanego koperku i pietruszki,
    sól,
    łyżka drobno posiekanej cebuli,
    pieprz,
    majonez.

Surówka z kapustą pekińską i rzodkiewkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyszczamy.Kapustę szatkujemy, 3 rzodkiewki i marchew ścieramy na grubych oczkach. 1 rzodkiewkę kroimy w półplasterki. Warzywa (oprócz rzodkiewki pokrojonej w półplasterki) mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku. Na wierzchu sałatki układamy pokrojoną rzodkiewkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy