Pyszne babeczki Toffi

0 (0 ocen)

  • 60 min

Coś dla łasuchów.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:

    Ciasto na babeczki:
    - 30 dag mąki,
    - 15 dag margaryny,
    - 10 dag cukru pudru,
    - 4 żółtka.

    Nadzienie:
    - puszka mleka zagęszczanego najlepiej „Gostyń”,
    - marmolada z róży,
    - orzechy włoskie,
    - płatki migdałów.

Pyszne babeczki toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    1. Mąkę posiekać z tłuszczem, wymieszać z cukrem, dodać żółtka i zagnieść. Odstawić do
    lodówki na 30 minut.
    2. Następnie ciasto rozwałkować (grubość ciasta dobrać według uznania), wyciąć od filiżanki
    kółeczka i wyłożyć do małych foremek.
    3. Piekarnik rozgrzać do temperatury ok 180oC – 200 oC i piec ok. 10 minut.
    4. Do przestudzonych babeczek nałożyć na spód marmoladę, a następnie zagęszczone mleko.
    Na końcu dołożyć orzeszek i posypać płatkami migdałów.

Komentarze

Podobne przepisy