2 - 3 grubsze ogórki ( w zależności od wielkości )
150 g półtłustego twarogu
1/2 małej cebuli
1 mała papryka
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
sól morska do smaku
pieprz kolorowy do smaku
Pyszne faszerowane ogórki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę umyć, usunąć z niej gniazdo nasienne i pokroić w drobną kostkę, tak samo pokroić cebulę. Twaróg umieścić w miseczce, rozgnieść widelcem, dodać pokrojoną paprykę, cebulę i posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy i jogurt. Wszystko wymieszać aby powstała gęsta pasta. Ogórki umyć, obrać ze skórki i za pomocą kulkownicy wydrążyć środki. Środek ogórka napełnić przygotowaną pastą. Gotowe ogórki pociąć na plastry i podawać na śniadanie lub przekąskę.
Komentarze