Pyszne Faworki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Coś na ząb

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    * 500 g maki pszennej
    * 8 żółtek
    * 330 g śmietany 18%
    * dwie szczypty soli
    * jeden cukier waniliowy
    * 4 łyżki spirytusu
    * olej
    * cukier puder do posypania

Pyszne faworki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-07r1dr8 1. Wykonanie:
    Do mąki dodać wszystkie składniki i zagnieść ciasto. Zagniecione ciasto zbijać wałkiem ( ja zbijak około 15 min), a następnie bardzo cienko rozwałkować. Powycinać ciasto i zrobić faworki. Zagotować olej w garnku i smażyć na głębokim tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Wystudzone posypać cukrem pudrem :)
    Smacznego :)

Porady

Im bardziej zbite ciasto tym lepsze faworki :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy