Domowe masełko

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Pyszny swojski wyrób bez żadnych konserwantów. Letnią porą jest najlepsze.

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1,5l kwaśnej swojskiej śmietany
    2l słoik
    0,5szkl. zimnej wody

Domowe masełko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ŚMIETANA 1. Do słoika wlewamy śmietanę. Następnie ruszamy słoikiem aż śmietana całkiem zgęstnieje. Gdy masło nie chce się zbytnio urobić dolać troszkę zimnej wody. Następnie dalej ruszamy słoikiem. Gdy masło juz się urobi, wykładamy go na talerzyk i wkładamy do lodówki aby zgęstniało.

Porady

Można użyć większej ilości śmietany żeby było więcej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy