Pyszne udka w panierce

0 (0 ocen)

  • 45 min

Są super sposobem na wykorzystanie mięsa które zostało z rosołu

  • 45 min

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
    kostka rosołowa
    1 jajko
    pół szklanki wody
    3 łyżki mąki
    pieprz
    sól
    1 ząbek czosnku
    curry
    bułka tarta
    olej

Pyszne udka w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka gotujemy w wodzie z kostką rosołową aż mięso będzie półmiękkie. Następnie wyciągamy aby ostygło.W tym czasie z mąki,jajka wody robimy ciasto jak na naleśniki i dodajemy do ciasta pieprz,sól ,curry i starty czosnek.Do gotowego ciasta wkładamy udka i następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju aż będą rumiane.Można je podawać z ugotowanymi ziemniakami i surówką lub frytkami.

Porady

Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie można dodać trochę mąki lub jeśli jest za gęste wody.

Komentarze

Podobne przepisy