Pyszny kurczak po meksykańsku

0 (0 ocen)

Jestem młoda mężatka i gotuje dla mojego mężusia.

Składniki:

  • Składniki:
    2 opakowania podudzia z kurczaka
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka krojonych pomidorów
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    125 ml czerwonego wina
    2 cebule
    1 ząbek czosnku
    szczypta gałki muszkatałowej
    szczypta cynamonu
    sól
    pieprz
    olej

Pyszny kurczak po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka myjemy i osuszamy,następnie nacieramy sola i pieprzem,po czym przesmażamy na złoty kolor i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.

  • 2. Na tym samym oleju podsmażamy posiekany czosnek oraz cebulę pokrojoną w plasterki.

  • 3. Dodajemy pomidory,fasolę,wino oraz koncentrat.

  • 4. Sos chwile gotujemy,doprawiamy do smaku i zalewamy nim mieso.

  • 5. Danie zapiekamy pod przykryciem w piekarniku przez 60 min w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy