Pyszotka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Po prostu pyszotka.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto
    2 duże szklanki mąki
    20 dkg margaryny
    1/4 szklanki cukru pudru
    4 żółtka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Powidla lub dżem np sliwkowe
    Wiórki kokosowe
    Krem
    1.5 szklanki mleka
    4 łyżki cukru
    1 budyń śmietankowy
    Cukier waniliowy
    Masło roślinne

Pyszotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Upiec jeden placek. Drugi rozwałkować położyć na blaszke i posmarować powidlami. Ubić pianę z białek z 3 /4 szklanki cukru, wyłożyć na placek z powidlami i obficie posypać wiorkami kokosowymi. Piec 15 minut w ok 170 st. C, przetrwać pieczenie na ok. 5-8 minut i dalej pięć.
    Krem
    Utrzeć masło na puch i dodawać po łyżce ostudzony budyń. Posmarować pusty placek masą i przykryć go tym z wiorkami.

Komentarze

Podobne przepisy