Pytt i panna

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ziemniaki po szwedzku, czyli smacznie, szybko i tanio. Bardzo tanio.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki: 10 sztuk
    - parówki: 4 sztuki
    - Cebule: 2 sztuki
    - bekon: 100 gramów
    - sól, pieprz, olej do smażenia: 1 szczypta

Pytt i panna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę ok. 0,5-1 cm.

    5. Podawać z sadzonymi jajami oraz konserwowanymi buraczkami.
    W wersji wegetariańskiej dajemy parówki sojowe, a zamiast boczku np. salami sojowe, lub pomijamy ten składnik.
  • 2. 2. Usmażyć je i posolić.
  • 3. 3. Oddzielnie usmażyć posiekaną cebulę, oddzielnie pokrojony boczek, oddzielnie parówki w plasterkach.
  • 4. 4. Wszystko wymieszać razem i podgrzać.
  • 5. 5. Podawać z sadzonymi jajami oraz konserwowanymi buraczkami.
    W wersji wegetariańskiej dajemy parówki sojowe, a zamiast boczku np. salami sojowe, lub pomijamy ten składnik.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy