Pyzy z farszem pasztetowym

0 (0 ocen)

Idealne z dodatkiem pasztetu.Sycące drugie danie.

Składniki:

  • Składniki
    Pyzy;
    1 kg ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków
    1 jajko
    sól
    mąka ziemniaczana

    do okraszania:
    tłuszcz
    cebulka

    Farsz:
    Pasztet mazowiecki

    Dodatkowo:
    natka pietruszki

Pyzy z farszem pasztetowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .Ziemniaki ugniatamy ręką w misce, następnie dzielimy na 4 równe części. Jedną część ziemniaków wyjmujemy , a na ich miejsce dajemy, wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Do tego dodajemy jajko i sól. Z tego zagniatamy ciasto z odłożonymi ziemniakami. Na koniec formujemy kulki z ciasta wkładając do środka farsz z pasztetu. Wkładamy kluski do wrzącej wody i gotujemy ok 5minut aż zaczną wypływać.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy cebulę. Podsmażamy. Okraszamy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy