Pyzy z mięsem z piersi kaczki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyzy, które uwielbia mój mąż

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1/2 kg surowych ziemniaków
    1/2 kg ugotowanych ziemniaków
    4 łyżki maki ziemniaczanej
    6 łyżek mąki zwykłej
    sól,pieprz
    farsz:
    30 dag zmielonej piersi z kaczki
    só,pieprz
    ząbek czosnku
    cebula
    dodatkowo:
    30 dag boczku wędzonego
    2 cebule

Pyzy z mięsem z piersi kaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pyzy 1. Mięsko mielimy. Dusimy z startą na tarce grubych oczkach cebulą ,doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki łączymy ze sobą,dodajemy obie maki. Doprawiamy solą i pieprzem. Z ziemniaków formujemy kulki,rozpłaszczamy na dłoni,dajemy odrobinę farszu mięsnego do środka. Zlepiamy kulki. Wrzucamy na wrzącą osolona wodę. Gotujemy ok.7 minut od wypłynięcie pyzy.
    Boczek kroimy na drobną kosteczkę,wrzucamy na patelnie,zrumieniamy,dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulkę,podsmażamy do zrumienienia.
    Pyzy podajemy polane tłuszczykiem ze skraweczkami i cebulką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy