Quesadilla po polsku

0 (0 ocen)

  • 25 min

Quesadillę można zjeść zarówno na śniadanie jak i kolację. Cała moja rodzina ją uwielbia.

  • 25 min

Składniki:

  • 2 placki tortilli
    3 plasterki wędliny
    pół ogórka konserwowego
    3 paseczki papryki
    10 dag żółtego sera
    1 łyżka jogurtu greckiego
    1 ząbek czosnku
    szczypta płatków chili

Quesadilla po polsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1uv5h8w 1. Wędlinę, ogórka, paprykę i czosnek kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Tortillę kładziemy na patelni najlepiej do naleśników.
    Smarujemy jogurtem greckim posypujemy czosnkiem i połową żółtego sera.
    Następnie posypujemy pokrojoną wędlinę, paprykę i ogórka. Doprawiamy płatkami chili i posypujemy resztą żółtego sera. Przykrywamy drugą tortillą i podpiekamy na malutkim gazie z każdej strony po 2-3 minuty do zrumienienia się. Zdejmujemy na deskę chwilę studzimy i kroimy trójkąty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy