Rabarbarowa pycha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto
ze skladników zagniatamy ciasto i wstawiamy do lodówki jesli niebędzie się chciało zagnieść można dodać łyżkę kwaśnej śmietany
Nadzienie
masło klarujemy na dużej patelni dodajemy cukier nastepnie dodajemu umyty i oczyszczony rabarbar pokrojony w cząstki podsmażamy następnie odkładamy na cedzak aby pozbyć się nadmiaru soku odstawiamy aby ostygł
przygotowujemy blaszkę wykładamy papierem do pieczenia następnie 2/3 ciasta śceramy na tarce z dużymi oczkami posypujemy lekko bulką tarta i wykładamy przestudzony rabarbar, następnie ubijamy białka a gdy będą sztywne wsypujemy po troszkę cukru ciągle ubijając na koniec dodajemy wiórki i mieszamy ,następnie wykładamy na rabarbar i ścieramy na tą beze pozostałe ciasto.Pieczemy 44 min w 175 C
Komentarze