W porcji 330 ml tego cudownego koktajlu jest tylko 155 kcal a doskonale syci, a do tego zaspokaja chęć na słodkie. Serdecznie polecam osobom na diecie, zapraszam:)
Składniki:
150 g rabarbaru
100 g truskawek
220 ml maślanki
2 łyżeczki słodziku
Rabarbarowo-truskawkowy koktajl na maślance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rabarbar umyć i obrać ze skórki. Pokroić w kawałki grubości 2 cm. Przełożyć do rondelka, dodać łyżeczkę słodziku i 2 łyżki wody. Postawić na ogień i dusić do miękkości. Zdjąć z ognia i ostudzić.
2.Następnie przełożyć do blendera, dodać truskawki i słodzik. Przelać maślankę i zblendować na gładko. Przelać do szklaneczek. Podawać od razu, smacznego!
Komentarze