Rachuchy twarogowe

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Racuchy można podawać z cukrem pudrem, dżemem, powidłami.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 200 g twarogu półtłustego
    • 1 ½ mąki pszennej
    • 3 jajka
    • ½ szk. mleka
    • ½ szk. śmietany 12 %
    • 20 g drożdży
    • 40 g masła
    • 4 łyżki cukru
    • Szczypta soli
    • Olej do smażenia
    Cukier puder do posypki

Rachuchy twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • drożdże 1. Mleko trochę zagrzać.
    Do miski wsypać ½ łyżeczki cukru.
    Dodać drożdże i rozprowadzić w mleku.
    Odstawić do wyrośnięcia.
  • ser 2. Ser zmielić w maszynce i włożyć do miski.
  • jajka 3. Dodać mąkę, jajka, cukier, rozpuszczone masło, sól.
  • śmietana 4. Na koniec wlewamy drożdże oraz śmietanę.
  • ciasto 5. Wszystko razem wymieszać
  • racuchy 6. Nakładać dużą łyżką racuchy na rozgrzany olej i smażyć z obu stron.
  • racuchy 7. Podawać z cukrem pudrem.
    Racuchy gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy