Racuchy bez jajek

0 (0 ocen)

polecam

Składniki:

  • Drożdże świeże – 50 g
    Mleko – 250ml
    Mąka pszenna – 500 g
    Cukier – 4 łyżki
    Sól – szczypta
    Cukier puder

Racuchy bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać do miski, wsypać sól, zrobić wgłębienie, wkruszyć w nie drożdże, wsypać cukier i zalać mlekiem letnim i przykryć ściereczka i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut.
    Po upływie tego czasu dokładnie wymieszać i pozostawić na 45 minut w ciepłym miejscu. Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki z obu stron, układać na talerzu i posypac cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy