Racuchy brzoskwiniowe z rabarbarem

0 (0 ocen)

Szybkie w przygotowaniu i pyszne racuchy na bazie jogurtu brzoskwiniowego.

Składniki:

  • 30 dag rabarbaru
    4 łyżki cukru

    2 szklanki mąki
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    150 g jogurtu brzoskwiniowego
    3/4 szklanki mleka


    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    cukier puder do dekoracji

Racuchy brzoskwiniowe z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar pokroić w 1 cm. kawałki, wymieszać z cukrem i odstawić na chwilkę do momentu puszczenia soku.
  • 2. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać jajka, jogurt i mleko, dokładnie wszystko wymieszać na koniec dodać rabarbar razem z sokiem. Odstawić na kilka minut, aby ciasto odpoczęło.
  • 3. Placuszki smażyć na gorącym oleju. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy