Racuchy drożdżowe z jabłkami.

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Niespotykanie pulchne...

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1/2 kg. mąki,
    2 szkl. mleka,
    5 dag. drożdży,
    2 jaja,
    plaska łyżeczka cukru,
    szczypta soli,
    1/2 kg. jabłek,
    olej do smażenia,
    cukier puder do posypania.

Racuchy drożdżowe z jabłkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rcuchy 1. Drożdże rozetrzeć z cukrem i lyżką mleka i to odstawiamy do wyrośnięcia.
    następnie do rozczynu dodajemy mąkę, żółtka i sól.Ciasto zagnieśić i odstawić do wyrośnięcia. Teraz ubijamy pianę. Jabłka ubieramy i kroimy w kostkę.Do ciasta wyrośniętego dodajemy pianę z białek i odstawiamy w ciche miejsce.

Komentarze

Podobne przepisy