Racuchy jak u babci

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepyszne racuchy z jabłakami, i cynamonem zawsze przypominają mi czas spędzony z babcią. Są przepyszne.

  • 15 min

Składniki:

  • - 0,5 l mleka
    - 2 jajka
    - 2,5 szklanki mąki
    - 1 łyżka cukru
    - 0,5 łyżeczki sody
    - 2/3 jabłka
    - odrobina cynamonu
    - cukier wanilinowy
    - szczypta soli

Racuchy jak u babci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka pokroić w drobną kostkę, i posypać delikatnie cynamonem.
    Białka ubić na pianę.
    Mleko, żółtka, mąkę, cukier, sodę, sól zmiksować.
    Dodać jabłka.
    Wymieszać delikatnie z pianą.
    Smażyć na oleju.
    Po usmażeniu odsączyć na ręcznikach papierowych.
    Posypać cukrem pudrem lub kakao.

Porady

Racuchy najlepiej smakują na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.25 (232 ocen)

Amoniaczki jak u babci