Racuchy z bananami

0 (0 ocen)

Bardzo puszyste i delikatne racuszki z dodatkiem bananów.

Składniki:


  • 0,5 kg mąki pszennej
    8 g drożdży instant
    5 dag masła
    3 jajka
    10 dag cukru
    1 szkl mleka
    szczypta soli
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    3 banany
    olej do smażenia

Racuchy z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do naczynia z robota przesiać mąkę dodać cukier, sól, jajka, cukier waniliowy, rozpuszczone letnie masło, letnie mleko i wsypać drożdże suszone. Za pomocą robota z końcówką haka zagnieść ciasto. Ciasto powinno mięć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto odłożyć w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Dwa banany pokroić w półplasterki dodać do wyrośniętego ciasta i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką ciasto i smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Podawać na ciepło oprószone cukrem pudrem i z pokrojonym bananem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy