Racuchy z borówką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Niesamowity zapach rozchodzący się po całym domu, przyciągnie każdego gościa, delikatne puszyste racuchy rozpływają się w ustach. Tak niewiele nam potrzeba do zrobienia.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 3 szk. mąki pszennej
    • 600 g serka homogenizowanego waniliowego
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 3 łyżki cukru pudru
    • 4 jajka
    • 100 ml mleka
    • Cukier puder do posypki
    • 100 g borówek
    • Olej do smażenia

Racuchy z borówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia wsypuję do miski. Dodaję serki, wbijam jajka i mieszając stopniowo wlewam mleko.
    Do masy dodaję umyte borówki, delikatnie mieszam łyżką.
  • racuchy 2. Na głębokiej patelni rozgrzewam olej i nakładając łyżką ciasto, smażę z każdej strony.
  • racuchy 3. Po usmażeniu studzę, posypuję cukrem pudrem.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy