Niesamowity zapach rozchodzący się po całym domu, przyciągnie każdego gościa, delikatne puszyste racuchy rozpływają się w ustach. Tak niewiele nam potrzeba do zrobienia.
30 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
• 3 szk. mąki pszennej
• 600 g serka homogenizowanego waniliowego
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 3 łyżki cukru pudru
• 4 jajka
• 100 ml mleka
• Cukier puder do posypki
• 100 g borówek
• Olej do smażenia
Racuchy z borówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia wsypuję do miski. Dodaję serki, wbijam jajka i mieszając stopniowo wlewam mleko.
Do masy dodaję umyte borówki, delikatnie mieszam łyżką.
2.Na głębokiej patelni rozgrzewam olej i nakładając łyżką ciasto, smażę z każdej strony.
Komentarze