Racuchy z cukinii

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Placki z cukinii na słodko jak racuchy.

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 spore cukinie lub kabaczki
    2 jajka
    Budyń waniliowy
    Ok.6 łyżek mąki
    1 łyżeczka sody
    Sól, cukier
    Olej do smażenia

Racuchy z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuchy z cukinii 1. Cukinie obrać zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić, wygnieść dłonią aż puści sok. Odcedzić, dodać jajka ,budyń, sodę mąki tyle ile zabierze ciasto, powinno być dość gęste (zależy od wilgotności cukinii).Dodać dwie łyżki cukru, jeśli budyń jest bez cukru. Dobrze wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na wolnym ogniu. Podawać posypane cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy