Racuchy z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybkie śniadanie z dodatkiem owoców

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 ml mleka
    220 gram mąki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka cukru pudru
    1 jajko
    Pół łyżeczki cynamonu
    2 jabłka
    Olej do smażenia
    Cukier puder i mus jabłkowy

Racuchy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuchy z jabłkami 1. Jabłka obieramy, kroimy w plasterki i usuwamy gniazda nasienne.
    Wszystkie składniki na ciasto mieszamy aż powstanie gładka masa.
  • Racuchy z jabłkami 2. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką wlewamy gęste ciasto a na wierzch dodajemy krążek jabłka. Smażymy na większym ogniu żeby nasze racuchy nie naciągnęły oleju. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
  • 3. Gotowe racuchy podajemy posypane cukrem pudrem oraz kilkoma łyżkami musu jabłkowego.

Komentarze

Podobne przepisy