Racuchy z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób

To mój smak dzieciństwa. Smaczne i szybkie. Idealne na podwieczorek.

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki;
    170 g maki pszennej (szklanka z górka)
    2 jajka
    200 ml mleka
    1 łyżka cukru trzcinowego
    2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
    pół łyżeczki sody oczyszczonej
    1 łyżeczka skórki cytrynowej
    2 jabłka
    olej kokosowy do smażenia
    konfitura żurawinowa do podania

Racuchy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie;
    Do miski przekładamy wszystkie sypkie składniki, mieszamy dolewamy mleko i jajka. Mieszamy rózgą aby nie było grudek. Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na drobną kostkę, możemy też zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodajemy jabłka, mieszamy i smażymy na nagrzanej patelni delikatnie natłuszczonej olejem kokosowym na rumiano.
    Podajemy oprószone cukrem pudrem i łyżeczką konfitury żurawinowej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy