Polecam na śniadanie miękkie, puszyste racuchy. Jabłek dałam dwa razy. Pokrojone, świeże jabłko dodałam do ciasta a do upieczonych jeszcze smażone jabłka z cynamonem ze słoika.
15 min
Dla 4 osób
Składniki:
200 gram mąki orkiszowej w tym 20 gram pełnoziarnistej
1 jajko
300 ml pitnego jogurtu naturalnego lub maślanki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
trochę ekstraktu waniliowego lub wanilii
średnie jabłko
jabłka smażone ze słoika
Racuchy z jabłkiem i z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki ciasta mieszamy za pomocą trzepaczki. Obieramy jabłko, kroimy na ćwiartki lub ósemki a potem na cienkie plasterki. Przekładamy do ciasta i mieszamy. Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju i smażymy jednakowej wielkości racuchy.
Komentarze