Racuchy z kapusty

0 (0 ocen)

Pyszne racuszki z młodej kapusty

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1 łyżeczka soli
    4 jajka
    1 i 1/4 szklanki mleka
    1 i 1/2 szklanki wody
    2 cebule
    3 szklanki posiekanej kapusty
    3 łyżki masła lub oleju
    sól
    pieprz

Racuchy z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę posiekać , ugotować z 1 i 1/2 szkl wody i 1 łyżeczką soli.
    Cebulę posiekać i zaszklić na maśle.
    Ugotowaną kapustę odcedzić, przestudzić .
  • 2. Mąkę mleko żółtka zmiksować dodać kapustę, cebule przyprawić solą i pieprzem.
  • 3. Smażyć na rozgrzanym oleju.
    Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy